Termékek
Aloe + TőzegáfonyaNettó térfogat: 500 ml
Leírás:
Aloe
A világon több mint 250 aloé fajt tartanak számon. A növény feldolgozásának legfontosabb tényezői az előnyös aloé tulajdonságok megőrzése. Tiszta, nyers aloé szükséges a növény összes természetes tulajdonságainak felhasználásához.Korábban hiányoztak az aloé vera anyagot minősítő szabványok. Ennek szükségessége vezetett az International Aloe Science Council, IASC (Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács) megalapításához. Az IASC csak a legszigorúbb teszteknek megfelelő készítményeknél tanúsítja az aloe vera tartalmának tisztaságát.Az idő, hőmérséklet és higiénia szavak angol megfelelőinek kezdőbetűje adja a TTS mozaikszót (Time, Temperature, Sanitation). A TTS aloé eljárás abban különbözik a korábban fejlesztett többi módszertől, hogy nemcsak a termék fizikai és kémiai tulajdonságait veszi figyelembe, hanem az aloe vera gél lehetséges biológiai hatásait is. Ügyelni kell az időtartamra, alacsony és magas hőmérsékletre, továbbá az egészségügyi és higiéniai előírásokra is. Ez az eljárás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nyersanyag megfelelő ideig és szigorú higiéniai előírások mellett legyen kitéve a különböző hőmérsékleteknek. Ez azért fontos, hogy a késztermék az aloé vera összes előnyős tulajdonságát tartalmazhassa.A hatóanyagok megőrzése érdekében, a TTS figyelembe veszi a termesztés, begyűjtés, termék előállítás minden egyes lépését és jellemző ismérveit. A TTS aloé eljárás nemcsak megőrzi az aloé vera biológiai tulajdonságait, hanem egyben javít is a késztermék fizikai tulajdonságain. Ez az eljárás egyfajta biztonságot jelent a fogyasztók számára, hogy a végtermékből hozzájuthatnak mindazon jótékony hatáshoz, amit az aloé verától elvárnak.Az aloe verát sokáig lehetséges gyógyító alapanyagként tartották számon, napjainkban azonban már a körülbelül 200 biológiailag aktív összetevője miatt. Az aloe veraban lévő poliszacharidok a molekulák közti összekötő szerepét töltik be, a poliszacharidok irányította molekulák is egymással együttműködve képesek ellátni biológiai funkcióikat.
Összetétel: Az aloé vera egy olyan természetes anyag, amely körülbelül 200 biológiailag hatékony molekulát tartalmaz. Ezekből már számos molekulát beazonosítottak és megvizsgáltak. A vizsgált hatóanyagok, egymással összhangban teljesítik biológiai küldetésüket, kiegészítve így önálló hatásukat. Az aloéban 22 aminosav, 12 antrakinon, továbbá számos vitamin, enzim és szacharid is megtalálható.
Alkalmazás: Az aloe vera évszázadok óta ismert jótékony hatásáról. Tápanyagai pótlást biztosítanak a szervezet számára. Az aloé verát megfelelő felhasználásban, külsőleg és belsőleg is lehet alkalmazni, teljesen biztonságos és nincs mellékhatása.Vitaminokkal, ásványokkal és természetes cukorral látja el a szervezetet.Orvosi kutatás mellet, hatóanyagai a kozmetikai iparban és az élelmiszeriparban is elismertek.Természetes, nem szűrt, kézzel filézett és stabilizált belső gélt használnak fel, amihez a poliszacharidszint megnövelése érdekében, még egész levélből készült aloe vera dzsúszt is hozzáadnak. Így az aloé termékekben lévő belső gél hatóanyagai kiegészülnek az egész levél magas poliszacharid szintjével, és ezek együttműködve egy igen hatékony alapanyagot, és egy különlegesen magas minőségű terméket eredményeznek.
Tőzegáfonya
A tőzegáfonya (Vaccinium oxycoccus) - angolul cranberry, nálunk ritka növény. Az utóbbi időben egyre közkedveltebb egészségvédő hatásáért. Sokan keverik a vörös áfonyával (vaccinium vitis-idaea), melynek angol elnevezése azonos: cranberry. Ám a vörös áfonya igazi hazája Észak-Amerika, ott az erdős tundrák és tajgák növénye. Közép-Európában csak a hegyek magasabb régióiban él, hazánkban jóval ritkább, mint a fekete áfonya. Kedveli a fényt, ezért inkább erdőszéleken, vágásterületeken telepszik meg.Vadon élő bogyós gyümölcsök tápértéke sokkal magasabb, mint azoké, amelyeket termelnek. A tőzegáfonya gyümölcse igen értékes.A tőzegáfonya nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat, polifenolokat, antocianokat, flavonoidokat Festékanyagai az antocianinok, amelyek a színét adják, biológiailag értékesebbek, mint amilyenek a gyümölcshús alkotói.Az antocianinok erélyes antioxidáns vegyületek, védenek a sejtkárosodás ellen.Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagokat, vitaminokat is nagy adagban tartalmaz.A tőzegáfonya gyümölcse jelentős A-vitamin forrás.Kiemelkedően magas a káliumtartalma, továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor, C-vitamin tartalma.Igen magas ásványi só, fém- és nyomelem tartalmának, valamint sejtvédő festékanyagának köszönhetően sokrétűen alkalmazható. Nagyon magas a kálium- és érvédő festéktartalma.Általánosan ismert nagyhatású antioxidáns tartalma, rendszeres fogyasztása ajánlott különösen idősebb korban, fontos tápanyagok, flavonoidok pótlására, közérzet javítására. A tőzegáfonya hatásairól ma már sok információ érhető el, gyógynövény ismertetőkben, internetes tájékoztatókban.
Származási hely: Anglia
Összetevők: aloe vera (Aloe Vera barbadensis Miller) teljes levélpüré (IASC akkreditált), fruktóz (5%), tőzegáfonya kivonat (1,5%), antioxidáns (aszkorbinsav), étkezési sav (citromsav), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát).
Fogyasztási javaslat: napi 1-2 × 20 ml juice-t önmagában, vagy vízzel, illetve gyümölcslével hígítva meginni. A zárókupak egyben mérőpohár is. Felhasználás előtt felrázandó!
Tárolás: felbontás után hűtőszekrényben egy hónapig tárolható.
Megjegyzés: az ital természetes alapanyagokból készül, ezért palackonként kismértékben változhat íze és színe, ez azonban nem befolyásolja a minőségét és hatékonyságát. A termék teljes körű mikrobiológiai vizsgálatát az Egyesült Királyság (UK) élelmiszer és kereskedelmi törvényei alapján független laboratórium végezte. A termékek nem gyógy készítmények, de számos esetben a megelőzésben szerepük lehet. Kérje ki kezelő orvosa tanácsát!
Aloe + Élelmi rostok - Fügerost
Nettó térfogat: 500 ml
Leírás:
A készítmény aloé és magas élelmi rosttartalma támogatja az emésztőrendszer működését és ritmusának megőrzését. A Fibresol2® hozzájárul az egészséges bélflóra kialakulásához és fenntartásához.
Aloe
A világon több mint 250 aloé fajt tartanak számon. A növény feldolgozásának legfontosabb tényezői az előnyös aloé tulajdonságok megőrzése. Tiszta, nyers aloé szükséges a növény összes természetes tulajdonságainak felhasználásához.Korábban hiányoztak az aloé vera anyagot minősítő szabványok. Ennek szükségessége vezetett az International Aloe Science Council, IASC (Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács) megalapításához. Az IASC csak a legszigorúbb teszteknek megfelelő készítményeknél tanúsítja az aloe vera tartalmának tisztaságát.Az idő, hőmérséklet és higiénia szavak angol megfelelőinek kezdőbetűje adja a TTS mozaikszót (Time, Temperature, Sanitation). A TTS aloé eljárás abban különbözik a korábban fejlesztett többi módszertől, hogy nemcsak a termék fizikai és kémiai tulajdonságait veszi figyelembe, hanem az aloe vera gél lehetséges biológiai hatásait is. Ügyelni kell az időtartamra, alacsony és magas hőmérsékletre, továbbá az egészségügyi és higiéniai előírásokra is. Ez az eljárás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nyersanyag megfelelő ideig és szigorú higiéniai előírások mellett legyen kitéve a különböző hőmérsékleteknek. Ez azért fontos, hogy a késztermék az aloé vera összes előnyős tulajdonságát tartalmazhassa. A hatóanyagok megőrzése érdekében, a TTS figyelembe veszi a termesztés, begyűjtés, termék előállítás minden egyes lépését és jellemző ismérveit. A TTS aloé eljárás nemcsak megőrzi az aloé vera biológiai tulajdonságait, hanem egyben javít is a késztermék fizikai tulajdonságain. Ez az eljárás egyfajta biztonságot jelent a fogyasztók számára a felől, hogy a végtermékből hozzájuthatnak mindazon jótékony hatáshoz, amit az aloé verától elvárnak.Az aloe verát sokáig lehetséges gyógyító alapanyagként tartották számon, napjainkban azonban már a körülbelül 200 biológiailag aktív összetevője miatt. Az aloe veraban lévő poliszacharidok a molekulák közti összekötő szerepét töltik be, a poliszacharidok irányította molekulák is egymással együttműködve képesek ellátni biológiai funkcióikat.
Összetétel: Az aloé vera egy olyan természetes anyag, amely körülbelül 200 biológiailag hatékony molekulát tartalmaz. Ezekből már számos molekulát beazonosítottak és megvizsgáltak. A vizsgált hatóanyagok, egymással összhangban teljesítik biológiai küldetésüket, kiegészítve így önálló hatásukat. Az aloéban 22 aminosav, 12 antrakinon, továbbá számos vitamin, enzim és szacharid is megtalálható.
Alkalmazás: Az aloe vera évszázadok óta ismert jótékony hatásáról, tápanyagai pótlást biztosítanak a szervezet számára. Az aloé verát megfelelő felhasználásban, külsőleg és belsőleg is lehet alkalmazni, teljesen biztonságos és nincs mellékhatása.Vitaminokkal, ásványokkal és természetes cukorral látja el a szervezetet.Orvosi kutatás mellet, hatóanyagai a kozmetikai iparban és az élelmiszeriparban is elismertek.Természetes, nem szűrt, kézzel filézett és stabilizált belső gélt használnak fel, amihez a poliszacharidszint megnövelése érdekében, még egész levélből készült aloe vera dzsúszt is hozzáadnak. Így az aloé termékekben lévő belső gél hatóanyagai kiegészülnek az egész levél magas poliszacharid szintjével, és ezek együttműködve egy igen hatékony alapanyagot és egy különlegesen magas minőségű terméket eredményeznek.
Élelmi rostok - Fügerost
Fibresol2® Speciális összeállítású, kukoricakeményítő alapú összetétel, hozzájárul az egészséges bélflóra kialakulásához és fenntartásához.A fügét magas benzaldehid tartalma miatt becsüljük.A Füge nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat, béta karotint, növényi fehérjéket, antocianokat, létfontosságú zsírsavakat, poliszacharidokat. A- B-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, kálium.Erőteljes antioxidáns gyümölcs. Ismertek hasznos tápanyagai és aktív összetevői. Évezredek óta általánosan ismert jótékony hatásáról. Erősíti az emésztőrendszert. Tudjuk, hogy a rostok segítik az emésztőrendszert, szabályozzák és javítják a bélmozgásokat.
Származási hely: Anglia
Összetevők: aloé vera (Aloe Vera barbadensis Miller) püré, oldható élelmi rost (kukorica-keményítő eredetű: Fibresol2®), fügekivonat, természetes fügearoma, antioxidáns (aszkorbinsav), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát).
Fogyasztási javaslat: napi 1 × 20-30 ml juice-t önmagában, vagy vízzel, illetve gyümölcslével hígítva meginni. A zárókupak egyben mérőpohár is. Felhasználás előtt felrázandó!
Tárolás: felbontás után hűtőszekrényben egy hónapig tárolható.
Megjegyzés: az ital természetes alapanyagokból készül, ezért palackonként kismértékben változhat íze és színe, ez azonban nem befolyásolja a minőségét és hatékonyságát. A termék teljes körű mikrobiológiai vizsgálatát az Egyesült Királyság (UK) élelmiszer és kereskedelmi törvényei alapján független laboratórium végezte. A termékek nem gyógy készítmények, de számos esetben a megelőzésben szerepük lehet. Kérje ki kezelő orvosa tanácsát!
Aloe + manuka méz
Nettó térfogat: 500 ml
Leírás:
Az aloé vera hatóanyagokban gazdag belső géljéből és külső, poliszacharidokban gazdag részéből kíméletes eljárással készült termék. A készítmény még manuka mézet is tartalmaz, felerősítve így az aloé immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását.
Aloe
A világon több mint 250 aloé fajt tartanak számon. A növény feldolgozásának legfontosabb tényezői az előnyös aloé tulajdonságok megőrzése. Tiszta, nyers aloé szükséges a növény összes természetes tulajdonságainak felhasználásához.Korábban hiányoztak az aloé vera anyagot minősítő szabványok. Ennek szükségessége vezetett az International Aloe Science Council, IASC (Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács) megalapításához. Az IASC csak a legszigorúbb teszteknek megfelelő készítményeknél tanúsítja az aloe vera tartalmának tisztaságát.Az idő, hőmérséklet és higiénia szavak angol megfelelőinek kezdőbetűje adja a TTS mozaikszót (Time, Temperature, Sanitation). A TTS aloé eljárás abban különbözik a korábban fejlesztett többi módszertől, hogy nemcsak a termék fizikai és kémiai tulajdonságait veszi figyelembe, hanem az aloe vera gél lehetséges biológiai hatásait is. Ügyelni kell az időtartamra, alacsony és magas hőmérsékletre, továbbá az egészségügyi és higiéniai előírásokra is. Ez az eljárás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nyersanyag megfelelő ideig és szigorú higiéniai előírások mellett legyen kitéve a különböző hőmérsékleteknek. Ez azért fontos, hogy a késztermék az aloé vera összes előnyős tulajdonságát tartalmazhassa.A hatóanyagok megőrzése érdekében, a TTS figyelembe veszi a termesztés, begyűjtés, termék előállítás minden egyes lépését és jellemző ismérveit. A TTS aloé eljárás nemcsak megőrzi az aloé vera biológiai tulajdonságait, hanem egyben javít is a késztermék fizikai tulajdonságain. Ez az eljárás egyfajta biztonságot jelent a fogyasztók számára a felől, hogy a végtermékből hozzájuthatnak mindazon jótékony hatáshoz, amit az aloé verától elvárnak.Az aloe verát sokáig lehetséges gyógyító alapanyagként tartották számon, napjainkban azonban már a körülbelül 200 biológiailag aktív összetevője miatt. Az aloe veraban lévő poliszacharidok a molekulák közti összekötő szerepét töltik be, a poliszacharidok irányította molekulák is egymással együttműködve képesek ellátni biológiai funkcióikat.
Összetétel: Az aloé vera egy olyan természetes anyag, amely körülbelül 200 biológiailag hatékony molekulát tartalmaz. Ezekből már számos molekulát beazonosítottak és megvizsgáltak. A vizsgált hatóanyagok, egymással összhangban teljesítik biológiai küldetésüket, kiegészítve így önálló hatásukat. Az aloéban 22 aminosav, 12 antrakinon, továbbá számos vitamin, enzim és szacharid is megtalálható.
Alkalmazás: Az aloe vera évszázadok óta ismert jótékony hatásáról, tápanyagai pótlást biztosítanak a szervezet számára. Az aloé verát megfelelő felhasználásban, külsőleg és belsőleg is lehet alkalmazni, teljesen biztonságos és nincs mellékhatása.Vitaminokkal, ásványokkal és természetes cukorral látja el a szervezetet.Orvosi kutatás mellet, hatóanyagai a kozmetikai iparban és az élelmiszeriparban is elismertek.Természetes, nem szűrt, kézzel filézett és stabilizált belső gélt használnak fel, amihez a poliszacharidszint megnövelése érdekében, még egész levélből készült aloe vera dzsúszt is hozzáadnak. Így az aloé termékekben lévő belső gél hatóanyagai kiegészülnek az egész levél magas poliszacharid szintjével, és ezek együttműködve egy igen hatékony alapanyagot és egy különlegesen magas minőségű terméket eredményeznek.
Manuka méz
Az új-zélandi teafa az őslakos maorik nyelvén: MANUKA
Az örökzöld manuka fa Új-Zélandon és délkelet Ausztráliában őshonos. A fa majd minden részét természetes gyógyszerként használják: a kakariki papagájok a leveleivel és kérgével tisztítják meg tollazatukat a parazitáktól. Leveléből kellemes tea készíthető: Cook kapitány matrózait is ezzel gyógyították. Fehér vagy rózsaszínű virágjainak nektárjából készítik a Waikato méhek a sötét színű, jellegzetes aromájú, különleges gyógyhatású manuka mézet.
A mézet már régóta élelmiszerforrásként és természetes édesítőszerként tartjuk számon. Összetételét, funkcióját és alkalmazását tekintve is ennél azonban sokkal többre hivatott. Az egyiptomiak már kétezer évvel ezelőtt sebgyógyításra is használták, melyet számos bizonyíték is alátámaszt. Mindezek ismeretében, csak az elmúlt évszázad végén ismerték el a méz általános antibakteriális tulajdonságait. A méz ezen tulajdonságainak megértésében történő előrelépés tulajdonképpen Dr. Peter Molannak köszönhető, aki ebből a célból az új-zélandi Waikato Egyetemen a manuka mézzel végzett sikeres kutatásokat. Tanulmányai révén nagyobb bepillantást kapunk a manuka méz (Leptospermum scoparium) baktériumellenes tulajdonságaiba.
A mézre jellemző hidrogén-peroxid mellett, mérhető mennyiségben étkezési metilglioxált (MGO) tartalmaz. A természetes MGO jelenléte sokoldalú alkalmazási lehetőséget jelenthet. A manuka méz valamennyi hatóanyaga ma még nem ismert. Különleges hatása arra utal, hogy a még nem azonosított összetevő teljesen egyedülálló tulajdonságú. Ezért ezt, a még ismeretlen anyagot Dr. Molan egyedülálló manuka tényezőnek (UMF) nevezte. A mézen rajta van az UMF garanciajelzés.
A manuka méz hatóanyagai a baktériumok génállományára hatnak. Ezért nem tud a manuka méze ellen a baktérium hatásosan védekezni, és nem is válhat rezisztenssé, ellenállóvá vele szemben. Az aktív manuka méz az első olyan méz, amelyet az orvostudomány hivatalosan is elismer a sebgyógyításban.
Származási hely: Anglia
Összetevők: aloé vera (Aloe Vera barbadensis Miller) teljes levélpüré (IASC akkreditált), manuka méz komplex (8%), természetes mézaroma, antioxidáns (aszkorbinsav), étkezési sav (citromsav), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát).
Fogyasztási javaslat: napi 1 × 20-30 ml juice-t önmagában, vagy vízzel, illetve gyümölcslével hígítva meginni. A zárókupak egyben mérőpohár is. Felhasználás előtt felrázandó!
Tárolás: felbontás után hűtőszekrényben egy hónapig tárolható.
Megjegyzés: az ital természetes alapanyagokból készül, ezért palackonként kismértékben változhat íze és színe, ez azonban nem befolyásolja a minőségét és hatékonyságát. A termék teljes körű mikrobiológiai vizsgálatát az Egyesült Királyság (UK) élelmiszer és kereskedelmi törvényei alapján független laboratórium végezte. A termékek nem gyógy készítmények, de számos esetben a megelőzésben szerepük lehet. Kérje ki kezelő orvosa tanácsát!